Welke competenties moet de beweegprofessional hebben?

Het beweegprogramma kan gegeven worden door de fysiotherapeut of oefentherapeut maar ook door de leefstijlcoach, een bewegingsagoog of sportleraar lichamelijke opvoeding.

De beweegprofessionals die binnen SSiB aan de slag gaan hebben kennis van inspanningsfysiologie en training en kennen de effecten van inspanning en training op het lichaam. Ze moeten ervaring en affiniteit hebben met de doelgroep en in het bijzonder met de doelgroep met een lage sociaal economische status om deze kwetsbare deelnemers adequaat te kunnen begeleiden. Kennis van gedragsverandering op basis van minimaal Motivational Interviewing is een vereiste;

In het beroepscompetentieprofiel van de fysiotherapeut (HBO Fysiotherapie), oefentherapeut (HBO Oefentherapie Cesar en HBO Oefentherapie Mensendieck), leefstijlcoach, bewegingsagoog (HBO Psychomotorische Therapie & Bewegingsagogie) en sportleraar lichamelijke opvoeding (HBO HALO) staan de vaardigheden beschreven ten aanzien van het begeleiden van deelnemers op het gebied van bewegen.

Professional? Neem contact op om meer te weten over onze GLI SSiB!